Jdi na obsah Jdi na menu

Terorista z Vídně měl kontakty v Kosovu

13. 11. 2020

Dvacetiletý terorista Kujtim Fejzullahu, který vraždil ve Vídni, sbíral finanční prostředky na podporu imáma v Kosovu.

 

Zatímco rakouská policie zjišťuje vazby vraždícího teroristy Fejzullaha pocházejícího po rodičích z albánské menšiny v Severní Makedonii, kosovský web InDoks (podle jeho stránek na FB) zjistil ze svých zdrojů, že seterorista_z_vidne.jpg terorista stěhoval ze Severní Makedonie do Kosova, kde byl ve styku s radikálními islamisty v Bosně a Srbsku.

Zmíněný web InDoks (s odkazem na stránky Insajderi.org) podle poznámky na svém FB zjišťuje, jaké jsou důvody, že jsou to právě Albánci, kteří se podílí na posledních teroristických útocích v Evropě. Proč je to Kosovo, které se dostalo do vleku džíhádistů.

Web hovořil s dvěma muži, kteří byli ve styku s Fejzullahem a tvrdí, že v Rakousku od muslimů sbíral finanční prostředky na podporu radikálních islamistů v Severní Makedonii a Kosovu. Fejzulah měl kontakt nejméně s jednou osobou v Kosovu, která po něm požadovala, aby kontaktoval svého příbuzného, který byl příslušníkem Islámského státu a nachází se ve vězení. Od jiných extrémistů zjistil web InDoks, že se rovněž znali s Fejzullahem a ten jim dal peníze, aby je poslali imámovi do Kosova, ale neuvedli kterému.